Правила на форума

Практични и удобни за носене
Locked
User avatar
metalniat
Администратор
Posts: 1060
Joined: Wed Apr 25, 2012 7:35 pm
Любим несгъваем: SOG Pentagon
Любим сгъваем: Cold Steel AK-47
Location: София
Contact:

Правила на форума

Post by metalniat » Thu Apr 26, 2012 7:52 pm

Правила на форума

I. ПУБЛИКУВАНЕ НА ТЕМИ И МНЕНИЯ

1. Само регистрирани потребители могат да публикуват теми и мнения.

2. Писането на кирилица е задължително! Забранено е използването на латиница, с изключение, когато назовавате име на нож, сайт или производител, както и заместването на букви с цифри и разни други символи. Нечетливо написани постове се изтриват.

3. Преди да пуснете нова тема или въпрос, първо проверете тема с подобна конкретика вече не съществува или няма съответни отговори. Използвайте търсачката!

4. Всяка тема трябва да е пусната в съответния раздел. Ако не сте уцелили форума, темата Ви ще бъде преместена.

5. Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да описва съдържанието. Теми със заглавия от една дума или от рода на "Помощ!", "Имам проблем", "Спешно" и т.н. се изтриват без предупреждение.

6. Постове, които не отговарят на темата, в която са пуснати, както и онези, съдържащи невярна информация, са нежелателни и е в правото на модераторите да ги изтрият. За оффтопик има създаден цял раздел.

7. Пускането на много теми или постове, с цел продажба, реклама, рейтинг или полуляризиране на чужди сайтове/форуми не се толерира и те се изтриват.

8. Всеки потребител може да промени или изтрие свое мнение, ако сметне за необходимо. Злоупотребата обаче с бутоните “Промени” и “Изтрий мнение” води до изтриване на акаунта, тъй като се счита за грубо нарушение на правилата на форума!

9. При ползване на материали от други сайтове слагайте активен линк към първоизточника.

10. Потребителите публикуват мненията си доброволно, по своя преценка и не могат да очакват каквито и да било възмездия за това, под каквато и да било форма!

11. Форумът не носи никаква отговорност за публикуваните мнения!

II. ТЪРГОВИЯ И РЕКЛАМА

1. Рекламата на фирмите и майсторите, и търговията с ножове се извършват само и единствено в раздел "Търговия и реклама"! Теми или постове извън него се преместват или изтриват. Могат да се рекламират само активни членове на форума. Обяви, касаещи трети лица, които нямат общо с този форум се изтриват. Обявите и/или рекламите на наказани, изгонени или изтрити членове се изтриват.

Раздел “Търговия с ножове“ - допускат се само обяви за продажба на ножове, брадви, мачетета, кукрита, мултитулове, самобръсначки/бръсначи, байонети, мечове. Консумативи от категорията самобръсначки/бръсначи не се допускат за продан!

Раздел "Фирми и майстори, предлагащи ножове" - рекламни теми могат да пускат само активни участници във форума. Теми, касаещи трети лица (фирми или майстори на ножове), нерегистрирани във форума се изтриват без предупреждение! Рекламни теми, в които последното мнение е по-старо от 1 година се изтриват! Мнения за фирми или майстори, които не са членове на форума се публикуват само в общата тема в раздела, а не като отделни теми!

Раздел “Други стоки“ - допустими са само обяви за продажба на съпътстващи ножовете артикули, приспособления и материали за производството им, поддръжка и заточване, носене и подпомагащи употребата им; ежедневно носени и употребявани от болшинството членове артикули - телефони, магнезиеви (безгоривни) запалки, тактически химикалки, боксове, плеъри, гривни от паракорд, часовници, фенери, челници, ключодържатели, чанти, портфейли, както и типична спортно-туристическа екипировка - връхни облекла, раници, обувки, посуда, самостоятелни GPS-устройства, карти, хладилни чанти, компаси, бинокли, триони, мултифункционални лопатки, въдици, палатки, спални чували.

Обяви за покупко/продажба на бойно, ловно, спортно/тренировъчно оръжие, екипировка и аксесоари за тях; автомобили и резервни части; компютри, таблети и периферия; фото и аудио-визуална техника, радиостанции и подобни, велосипеди и части; бижута; домакински електроуреди; различни битови стоки, козметика, медикаменти, книги, списания и мултимедия, както и всичко останало извън ножарската тематика нямат място във форума!


1.1. За да публикувате обява за продажба на нож или друга стока е необходимо: ясно наименование на артикула; актуална снимка на самия продаван нож или стока; цена; контакти - ЛС, GSM, е-mail и др.
Обявата не може да съдържа препратки към външни сайтове, съдържащи я изцяло или частично, както и да предлага само и единствено замяна/бартер. При неспазване на тези правила темата се изтрива без предупреждение!

1.2. Обяви, в които последното мнение е по-старо от 3 месеца се изтриват.

1.3. Заядливи и обидни коментари в обявите се изтриват.

1.4. Измамни обяви, в които се предлагат имитации за оригинални модели се изтриват.

1.5. Обяви със стоки на много по-високи (спекулативни) цени в сравнение с магазините (БГ онлайн и физически), както и за изделия със съмнително качество също се изтриват. Изключение може да се направи само за нож/ножове от напълно спряна от производство серия на дадена марка, с колекционерска стойност, но не и за вариации във видовете стомана, материали на дръжката и т.н. при положение, че серията ножове продължава да се произвежда!

1.6. Продавачът/купувачът може да повдига своята тема (без намаление на цената) или чрез добавяне на нови артикули регулярно, но не по-често от веднъж на седем календарни дни. Обявата може да бъде повдигана и в произволен момент, но само с намаляване на обявената в нея цена. Веднъж намалена, цената не може да бъде възвръщана. След осъществяването на продажбата темата се изтрива.

1.7. Екипът не носи отговорност за предлаганите стоки. Пазарувате на своя отговорност!

2. Доказани измамници нямат място във форума! Биват изгонени завинаги.

III. ПОВЕДЕНИЕ ВЪВ ФОРУМА

1. Не се толерират обиди и заплахи към други потребители от форума! Моля, спазвайте добрият тон!

2. Спорове с членове на екипа, се наказват с бан или изтриване на акаунта!

3. Потребители, създаващи спорове и/или конфликти с другите членове на форума биват изтривани веднага и без предупреждение!

4. Всякакви агресивни и подтикващи към насилие, дискриминационни, расистки, порнографски, политически, еротични или обидни постове и теми се изтриват без предупреждение!

5. Провокативни мнения и теми, както и действия насочени срещу форума, екипа и неговите членове се изтриват заедно с автора/авторите им.

6. Забранява се създаването на множество акаунти с различни цели. Те се изтриват заедно с основния на нарушилия това правило потребител.

7. Забранява се обсъждането (или рекламата) на други форуми!

IV. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ, БАН И ЗАКРИВАНЕ НА АКАУНТ

1. При 2 предупреждения на потребител от страна на модератор или администратор следват 2 седмици бан. При повторни нови 2 предупреждения - 1 месец бан. Над 4 предупреждения - закриване на акаунта. Мненията на изтритите потребители се запазват или изтриват напълно единствено и само по решение на администратора на форума!
В някои случаи акаунтът се изтрива без предупреждение! Новосъздадени акаунти на веднъж баннати или изтрити потребители също се премахват.

V. ДОПЪЛНИТЕЛНИ

1. Правилата на форум Метълблейд не са тема за обща дискусия и са задължителни за всички - от обикновения потребител до модератора. Ако не Ви харесват тези правила и не сте съгласни да ги спазвате, не се регистрирайте или си направете Ваш форум.

2. Ако прецени, екипът си запазва правото да редактира или изтрива постове и теми, без да предупреждава съответния потребител, пуснал поста или темата.

3. Въпреки, че администраторът и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения в този форум изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администратора или модераторите (като изключим съобщенията, пуснати от самите тях), и следователно те не носят никаква отговорност!

4. Екипът си запазва правото да допълва тези правила, в случаите когато е необходимо, без да предупреждава потребителите!

Locked

Return to “Сгъваеми ножове”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest